Sunday, March 6, 2011

--cerita shushi--

apa kata hari ini kita buat kelas memasak plak.nak tak.?urmm.masak apenye.urmmm.oh.ok2.kite buat shushi nak.=0.kite buat shushi stail orang melayu.okla stail orang jawa.sebab aku kan orang jawa.=)

okeyla aku nak buat confession.aritu aku tengok citer korea(fullhouse)heroin dia chomel kan.pastu ade part dia buat shushi.pun chomel kan.thehehee.

arini aku nak ngajar kamu buat shushi.suka tak.yeaye.

first thing first :

kamu perlukan: seeweed~~~bole didapati di semua pasaraya..just name it.....


kamu juga perlukan ini:


kamu pikir ini nasi?.oh tidak..ini adela..jap..biar aku pikir dulu..oh ya...ini adela PULUT yang telah di masak..


bahan bahan intinya..suka kamula nk letak apa..disebabkan aku tak makan benda mentah dan lidah melayu aku sgt kuat so untuk intinya adela seperti di bawah :.

isi ketam yang telah direbus.kenapa kamu gelak.suka la aku nak letak apa pun.last2 masuk dalam perut jugak.



telur hancus yang diminta oleh anak buah aku yang obses ngan telur.aku letak jugak pasai nati dia tak makan tengahari kang.mampuh aku kene kitai ngan mak dia.





tak susah nak buat sebab kita yang buat dia kan.okeyla aku ajar satu persatu :




amek seeweed, pastu letakkan sedikit pulut diatasnya.ratakan.macam pakai foundation kat muka.pastu amek intinya, jangan banyak2.agak2 saja.kemudian roll kat dia.sampai jadi macam
|

|

|

|

|

|

|






tada..........





chomel kan







ini sekali telan aje.agak2 kalu tak cukup buat banyak2 pastu bagi aku yer..



try la..shayang korunk..

2 comments:

  1. aini, buat byk2 pastu bwk dtg ofis ye =)
    tu gune pulut biase ke atau pulut luar biase...hehe

    ReplyDelete
  2. boley..kita buat gedabak punye..terus kenyang sampai petang..pulut biasa aje..ehehe

    ReplyDelete